Speciaal voor (mogelijk) nieuwe klanten hebben wij deze pagina met de spelregels voor het aanleveren van content, maar ook handige tips en hulpmiddelen. Klik op het betreffende onderwerp om het artikel te openen:

Aanleveren teksten

Je levert ons de content in de vorm van een Word- document met daarin: De menustructuur (pagina’s) voor de navigatie, per menukeuze (pagina)  de tekst met illustratieve afbeeldingen op de gewenste plek. Om het het aanleveren van de tekst goed te laten verlopen heeft KJS een gestandaardiseerd Word document met aanvullende informatie samengesteld.

Onderwerp: KJS Contentaanlevering
Bestandsnaam: KJSwebdesign-Basisdocument contentaanlevering.doc
Versie: 1.1

Bestandsgrootte: 30.0 KiB
Details...

Wij ondersteunen Word documenten vanaf MS Office 2003 en hoger. Het Word document mag niet beveiligd of gecomprimeerd zijn. LET OP: Illustratieve afbeeldingen en foto’s die in het Word document worden geplaatst dienen ook als losse foto’s te worden gemaild aan ons omdat wij ze niet in originele staat kunnen exporteren.  Zie de alinea verderop deze pagina. * Het is verplicht om dit standaard document te gebruiken om de teksten aan te leveren!

Bestanden versturen

Het versturen van grote hoeveelheden gegevens maken wij gebruik van Wetransfer. Hoe werkt dat?

 • Ga naar de site www.wetransfer.com. Hier kun je tot 2Gb aan bestanden in een keer uploaden naar een willekeurig e-mailadres.
 • Gebruik de ‘Voeg bestanden toe’ knop en geef aan welke bestanden je wilt versturen.
 • Herhaal dit zo vaak als nodig is, het maximum per keer is 2 Gigabyte aan gegevens!
 • Tik bij ‘E-mailadres van ontvanger(s)’:  info@kjswebdesign.nl
 • Tik bij ‘Jouw e-mail’ jouw bij ons bekende e-mailadres.
 • Tik bij ‘Bericht’ een boodschap met in ieder geval de naam van de website waarvoor het bedoeld is,  bijv. huisstijl, foto’s homepage-slider of foto’s webshop, zodat wij weten waar het voor is.
 • Als alles is ingevuld, klik je op Transfer en sluit je browser NIET af.
 • Er verschijnt dan een indicator die de voortgang aangeeft.  LET OP: Wacht met afsluiten van de browser, totdat deze indicator aangeeft dat het gereed is. Dat kan kan, afhankelijk van wat je upload EN hoe snel je internetverbinding is soms best wel lang duren, zelfs UREN lang. Zolang de teller nog loopt is alles in orde, gewoon geduld hebben…
 • Zodra alles klaar is, ontvangen wij een e-mail dat je bestanden klaarstaan. Wij halen dan de gegevens op en zodra wij jouw bestanden hebben gedownload, krijg je van wetransfer een e-mail.

Beeldmateriaal aanleveren

 • Afbeeldingen mogen alleen in de volgende formaten aangeleverd worden: jpg, png, bmp, gif
 • Afbeeldingen moeten een minimale breedte of een minimale hoogte van 800 pixels hebben. Afbeeldingen kleiner dan 800 pixels zijn kwalitatief te laag om te verwerken LET OP: Afbeeldingen met te kleine afmetingen kunnen door KJS geweigerd worden voor verdere verwerking!
 • De aangeleverde afbeeldingen dienen minimaal met een resolutie van 72 dpi aangeleverd te worden
 • De eigenaar bvan de website is te allen tijde verantwoordelijk eventuele schending van auteursrechten die worden gebruikt op de website

Tenzij anders overeengekomen, dienen de afbeeldingen van dusdanige kwaliteit / formaat te zijn dat deze zonder aanpassing in de website te verwerken zijn Afbeeldingen groter dan 2 MB kunnen aangeleverd worden d.m.v. WeTransfer, zie Bestanden versturen.

Theme ontwerp aanleveren

In principe mag je een idee voor het ontwerp van je site (het theme) in elke denkbare vorm aanleveren. Voorbeeld: Een foto van een tekening die je hebt gemaakt. Of een idee wat je in elkaar hebt gezet in Word, Excel of Powerpoint of een van de Apple programma’s Pages, Keynote, etc. Maar als er als door een grafische professional al een echt ontwerp is gemaakt, ontvangen wij graag het ontwerp in een van de veel gebruikte Adobe formaten:  .ai, .psd, .pdf, .eps, etc Ook een .png of een .bmp kunnen we gebruiken. Bij voorkeur dienen dit soort bestanden met zoveel mogelijk lagen worden aangeleverd en in hoge resolutie.

Theme ontwerp uitzoeken

Als helemaal geen ontwerp en geen inspiratie hebt voor het ontwerp van je site, hebben wij een uitstekende oplossing: Ga naar www.billionthemes.com en kies daar een theme uit. Stuur ons de naam of het ID van het gekozen theme. Wij  downloaden het theme en vervolgens passen we het ook nog eens helemaal aan aan jouw wensen / huisstijl /logo etc. en binnen no-time is je site klaar voor gebruik.

Foto's uitzoeken

KJSwebdesign beschikt zelf over een speciale collectie vrijstaande foto’s van personen, bekijk het bladerboek met voorbeelden, klik HIER. Voor gebruik van deze afbeeldingen rekenen wij een klein bedrag, ong. €2 / afbeelding, rechtenvrij. Op internet zijn ook veel sites met betaalbare of gratis stockfoto’s te vinden, zoals:

 1. Unsplash.com is een vrij nieuwe site met een dagelijks groeiende collectie van uitstekend rechtenvrij fotomateriaal. Je mag daar voor elke pagina in je concept een gratis foto uitzoeken. En wanneer je een van onze sliders aanschaft mag je NOG 5 foto’s uitzoeken.
 2. 123RF: http://nl.123rf.com  Hier hebben wij een account, dus als je van die site afbeeldingen wilt gebruiken, kunnen wij die via onze account voor je inkopen voor bedragen van 2 -7 euro, afhankelijk van de grootte.
 3. Shutterstock:http://www.shutterstock.com
 4. Rijksmuseum: https://www.rijksmuseum.nl/nl/ontdek-de-collectie/kunstwerken
 5. Googelen in Google afbeeldingen geeft vaak bruikbare resultaten, maar pas wel op voor copyright problemen!

Kleurenschema samenstellen

Het bepalen van een kleur of nog beter een kleurenschema voor je site is een klus op zich. Er zijn echter een aantal websites die je daar heel goed bij kunnen assisteren:

Fonts uitzoeken

Achtergronden

Bij bepaalde ontwerpen kan een z.g. achtergrond textuur van bijv. steen, hout of papier een fraaie toevoeging zijn in combinatie met transparantie. KJSwebdesign heeft een grote collectie van dat soort achtergronden beschikbaar. Een voorproef: VectorPackTexturepreview

Knop maken

Om een mooie knop in een eigen stijl te maken, bestaan er heel veel programmaatjes. Deze vinden wij erg handig: button

Wordpress App

iPad-KJSwebdesign-smallDe makers van WordPress hebben een prachtige App beschikbaar, waarmee je een groot deel van het beheer van je site kunt doen. Ga naar de Appstore, zoek naar WordPress en let op dat je de originele app van Automattic installeert. Kan op tablets (iPad en Android) maar ook op een iPhone of andere smartphone. Met de App is het b.v. mogelijk een foto die je met het device hebt gemaakt direct te uploaden naar een pagina of bericht op je site!

Juridische aspecten

Om ook de juridische aspecten van je website/webshop PERFECT te regelen, werken wij samen met ICTrecht/Juridox.
Zij hebben een handig en voordelig systeem om diverse juridische overeenkomsten voordelig en makkelijk on-line te regelen. ICT, internet en telecommunicatie zijn technisch complexe gebieden waar de wet vaak achter de snel veranderende feiten aanloopt.

Juridisch advies op dit gebied is dan ook geen eenvoudige zaak. ICTrecht/Juridox kiest voor deze niche omdat zij ervan overtuigd is met haar technische én juridische kennis een unieke dienst te kunnen leveren. Veel ondernemers zijn op zoek naar snel, deskundig en concreet advies tegen een gunstig tarief.

Geen zes pagina’s juridisch jargon met als conclusie “dat hangt ervan af” maar een duidelijke e-mail met advies waarmee men aan de slag kan. En dat is precies wat ICTrecht/Juridox levert.

Bezoek de algemene website, klik HIER

Verplichte gegevens op je site

Welke gegevens ben ik verplicht te vermelden? Veel zakelijke communicatie verloopt steeds vaker via elektronische weg, zoals e-mail en website. Dat brengt ook een aantal verplichtingen met zich mee. KvK: Regelmatig krijg ik de vraag of het verplicht is om het KvK-nummer ook op de website van je bedrijf te vermelden. Het antwoord is eenvoudigweg JA. Wettelijk is vastgelegd dat (potentiële) klanten steeds moeten weten met welk bedrijf ze aan het communiceren zijn. Elk bedrijf is daarom verplicht om onder meer zijn identiteit(zoals handelsnaam en, indien van toepassing, de rechtsvorm), vestigingsplaats, BTW nummer en KvK nummer te vermelden. Via een website communiceer je ook, al zij het vaak eenzijdig. Op een website moet je overigens ook aangeven hoe er contactopgenomen kan worden, door bijvoorbeeld een e-mailadres, telefoonnummer en/of postadres te vermelden. Dat zal waarschijnlijk al voldoende op je website te vinden zijn; je wilt tenslotte dat je klanten je kunnen bereiken en dat is precies de bedoeling van deze verplichting. Behalve op de website is het dus ook, in principe, bij alle andere vormen van communicatie verplicht om de identiteit, vestigingsplaats en KvK nummer van het bedrijf te vermelden. Denk daarbij aan e-mail en papieren post, offertes, facturen etc. Of het ook verplicht is in een sms (of een tweet misschien) is nog onduidelijk. Het lijkt in elk geval onredelijk dat te eisen, dus laten we ons daar geen zorgen over maken. Ook over bijvoorbeeld Facebook, Google+, fora en andere internetcommunicatie bestaat die onduidelijkheid nog. Zolang de verplichte gegevens te vinden zijn bij de belangrijkste communicatiekanalen zit je goed. BTW: Ook je BTW nummer is een verplicht gegeven op elke website die is bedoeld voor zakelijke communicatie.

Sisow betaalaccount aanvragen

Voor modules met een iDeal betaaloptie, zoals onze Microshop, Webwinkel, betaalde lidmaatschappen, etc., heeft u een internetbankrekening nodig. KJSwebdesign werkt samen met Sisow, een uitstekende internetbank die werkt zonder abonnementskosten. Ook rekent Sisow geen inschrijfkosten. De enige kosten zijn transactiekosten en die zijn bij gebruik van iDeal max.  €0,45 / transactie. Graag bij het aanvragen van een account gebruik maken van onderstaande link. Dat zorgt ervoor dat de betaalprovider weet dat u klant van KJSwebdesign bent, waardoor bepaalde instellingen automatisch goed worden gezet. De  internetbanken vragen dezelfde papieren voor het openen van een rekening als een ‘gewone’ bank, zoals een recente KvK, kopie ID, ondertekend en geparafeerd contract, kopie zakelijk bankafschrift of kopie betaalpas van je zakelijke bankrekening, etc. Ook moet de website verplicht worden  voorzien van correcte Leveringsvoorwaarden, incl.  privacy statement en allerlei contact informatie zoals retouradres, klantenservicetelefoon, etc. LET OP: Al dit soort zaken zijn wettelijk verplicht en de internetbank activeert de account pas als aan AL die voorwaarden is voldaan! De juridische documenten kun je aanvragen via de de link onder Juridische aspecten (op deze pagina). Vraag ons om de kortingcode, waarmee je bij ICTrecht tot 15% korting krijgt op een aantal diensten! Aanvragen: Klik  HIER om bij Sisow een betaalaccount aan te maken. Type bij webshop URL de volledige url van je website/shop en kies bij Webshop omgeving altijd Maatwerk. Gebruik bij voorkeur een e-mailadres behorend bij je domeinnaam en geen Gmail, Live of Outlook.com accounts vanwege snelheid en veiligheid! Stuur na de aanvraag de inloggegevens door aan onze helpdesk, zodat wij kunnen inloggen op de account om de nodige instellingen te kunnen doen.

LETOP: Bovenstaande regels zijn – voor zover van toepassing – bindend. Indien er niet aan wordt of kan worden voldaan, zullen er in overleg meerwerkkosten voor het oplossen van de problemen in rekening gebracht  worden.