Waarom WordPress

KJS webdesign werkt bij CMS websites uitsluitend met WordPress, dat zich de laatste jaren ontwikkeld heeft tot het meest populaire content management systeem van de wereld. Dat is geen loze kreet maar wordt bijgehouden op de site van W3Tech, zie de grafiek hieronder:

Het is een persoonlijk publicatie platform gericht op schoonheid, webstandaarden en gebruiksgemak. De software is volop in ontwikkeling. Meerdere keren per jaar verschijnen er belangrijke updates, die ervoor zorgen dat WordPress voorop blijft lopen qua technologie, prestaties en mogelijkheden.

En het gebruik groeit fors, elke maand! Lees alle statistieken over het gebruik van de diverse internetsoftware op w3techs.com.Filosofie

WordPress is in 2003 gestart met weinig code om het publiceren van tekst op het web gemakkelijker te maken, de eerste gebruikers waren op één hand te tellen. Sindsdien maken vele webloggers de overstap om WordPress te gebruiken en is WordPress uitgegroeid tot één van de grootste open source projecten op het web. Alles, van documentatie tot de code, is gemaakt door en voor de WordPress gebruikers. WordPress is een Open Source project, dit betekent dat er honderden mensen over de wereld bezig zijn met de ontwikkeling hiervan. Dit betekent ook dat iedereen vrij is om het te gebruiken, dus het maakt niet uit of je nu een persoonlijke site hebt of een site met commerciële doeleinden, WordPress is en blijft een gratis programma. Als je bij een bedrijf zoals KJSwebdesign dus een WordPress site ‘koopt’, koop je NIET het product, maar de dienst om het voor jou te verzorgen.

Themes

Het theme voor je WP is een van de belangrijkste onderdelen. Samen met de software en jouw content vormt het de website, waarbij het theme voor 100% verantwoordelijk is voor het uiterlijk van je site. Bij WP bestaat het theme niet alleen uit codes, maar ook uit scripts en deze vormen de kern van je WordPress website. Als daar dus iets aan mankeert heeft dat verstrekkende gevolgen voor de werking van je site. En niet alleen zichtbaar. Ook de zoekmachine optimalisatie en de veiligheid van de site kunnen negatief worden beïnvloed door een slecht gemaakt theme… Daarom bouwen wij de themes zelf, waarbij de basis altijd wordt gevormd door de basisbestanden van de laatste stabiele versie van WordPress. Daardoor weten wij zeker dat er we een perfect werkend, veilig en goed vindbaar theme wordt gebruikt voor jouw nieuwe website!

Technologie

De opzet met het pluginsysteem maakt het mogelijk om praktisch elke denkbare uitbreiding toe te voegen aan een standaard WordPress CMS, van foto slider tot complete boekingssystemen, van een login hulpprogramma tot een complete webwinkel, het is beschikbaar, meestal gratis, soms voor een kleine vergoeding… Een heel leger van programmeurs over de hele wereld is continue bezig met het ontwikkelen van deze plugins en wij zorgen indien nodig voor aanpassingen aan de nederlandse taal en gewoonten. In principe kan iedereen met een beetje kennis een website bouwen met WordPress, maar het bouwen van een perfect werkende, veilige en betrouwbare website is toch een zaak voor professionals als KJS webdesign. Wij steken heel veel tijd in het testen van plugins, vooral in combinatie met elkaar, want daar zitten vaak de problemen.

[icon-box title=”Stappenplan” desc=”Lees ons stappenplan, waar wij je laten zien hoe wij de complete ontwikkeling van je website in no-time in orde maken!” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.kjswebdesign.nl%2Fwelkom-2%2Fkjs-stappenplan%2F|title:Stappenplan|” icon=”clock-o” size=”48″ border=”circle” padding=”5″ pos=”top” animation=”appear”]